MENÜ

Gabi honlapja, amivel egy ideig még elbénázok :)
Szlogen kell ide.

Tormás-mazsolás csirke almaágyon:

A csirkét nagy kockákra vágva egy serpenyőben olivaolajon apróra vágott hagymával sütjük, majd pár perc múlva néhány kanál tormát és ízlés szerint mazsolát teszünk hozzá, és tovább sütjük.

Az almát nagylyukú reszelőn lereszeljünk, egy citrom levét belefacsarjuk, és pár kanál tormával ízesítjük, ezt egy tepsi aljáta tesszük, és a tetejére jön a tormás-mazsolás csirke.

Betoljuk a sütőbe, és jól átsütjük.

Hozzávalók:

két személyre főztem, húst ehhez mérten; egy kis fej hagyma; fél üveg tormát használtam el, de almás torma volt, ami jóval gyengébb; kb. három marék mazsola, öt alma.

Köretnek párolt zöldség, mint nálam általában :), most éppen brokkoli és kukorica.

Sütési idő és hőmérséklet attól függ, hogy mekkorákra vágjuk a husit. Ha a serpenyőben elé sokáig pároltad a húst, a sütőben elég lesz tíz perc, magasabb hőmérsékleten, hogy szép színe legyen.

Nagyon fincsi! :)

 

Asztali nézet